Skrattar så jag gråter

Och det händer fan inte ofta.


Positiva saker

Idag ska vi vara kortfattade. 1. Jag kan ta död på random meteorolog och ingen tycker jag borde bli straffad. SMHI och YR kan dra åt helvete. Det är positivt att fortsatt vara ostraffad efter metrologdräpningen. 2. Bra buffé idag. Färsk biff, kycklingfilé, fläskfilé, majs, svamp på spett och 4 såser. Positivt. 3. Niklas är piggare än någonsin. (Mycket positivt!) 4. Barnen sover. (Positivt!) 5. Tjejerna kommer få dyngstryk i 3-kamp. (väntat) 6. Jag ska få sex. När Liza vill alltså. (sinnessjukt positivt) 7. Grillgaffeln levererade. (som väntat) 8. Semestern är inte slut imorgon, jag ser det som att en ny börjar om 335 dagar. (nu låter jag frireligös, att semestern tar slut är inget annat än elände för att vara ärlig) 9. Vi har ej rättat trav-lapparna än och är därmed ekonomiskt oberoende. 10. Tjejerna beställde precis in varsin snaps. (ja, på riktigt!) Storslaget var ordet.


Tack Gud

Det här är en riktig chansning, men testar att posta en länk till SMHI. http://www.smhi.se/vadret/vadret-i-sverige/land/hourByHourTable.do?geonameid=2699791&starttime=2012-07-27%2022:00:00&endtime=2012-07-28%2022:00:00 Misstänker att den är oklickbar men då kan ni alltid söka på Köpings väder imorgon. Så som Gud har straffat oss denna semester, med det sämsta sommarvädret på jag vet inte hur länge, så var förhoppningarna inte stora över fint väder när vi imorgon ska avsluta semestern med inbjudet folk, lekar, barnbad och grillning. Bröt nästan ihop av lycka då jag kollar vädret och det inte ens är ljusa moln, bara strålande sol! Till vår Grand finale! Är ju så att man blir tårögd. Och troende. Ge mig bara drömvinsten nu Gud så är vi tjenis för alltid.


Vilken hacker jag är!

Helt sjukt. Installerade precis både bredband och babsuppkoppling på Lizas Salong med assistans av Tiger-Ring herself. Lägg därtill att jag även kan göra nya flikar i excel. I fortsättningen kan ni alltså ringa mig om ni stöter på trubbel i IT-djungeln. Malmstedt gör det dagligen. Wretling likaså. Nu är linjen även öppen för övriga.


Skapligt målarväder

Tack svärfar för hjälpen! (igen)


Som ni märker

Når blogg.se-appen nya höjder hela tiden. Sedan ett par veckor går det inte att få mellanrum i texten när jag skriver från telefon. Heja heja blogg.se


Ajdå

Blir nästan lite imponerad själv över att vi stämplade ut efter 02:00 igår. Inte varje dag det händer som småbarnsförälder direkt. Idag är dock en ny dag, och inte vilken dag som helst. Inom kort anländer nämnligen svärfar för färdig-målning av altanen. I solen. Med 5 timmars sömn i ryggen. May god have mercy on my soul.


02:00

Och således dags att stämpla ut. Det vi tycker om Er gäster har redan blivit sagt. Tack för ikväll! Nya tag, och 4-dagars gränsen vi pratat om för inbjudan efter hemkomst måste bli lite förlängt. Vi skyller på spontanbesök av första klassens dalmasar. Kan ni Lördag J och E? Alternativet är Torsdag. Återkom via sms, mail eller text-tv om ni är på. Vi pratar barnbus, bad, grillat med ny grilltermometer, GT, nyplockade hallon, ångest över att semestern snart är slut och kanske en vända Coron. Vi pratar alltså om en storslagen kväll.


Boom!

75 bitar sushi!


På plats hos Widman/Wretling

Och bad som ni ser. Men bortse från det och observera den blå skönheten framför. Scoutmuggen! Alltid redo!


Ett litet tips

Lämna inte tältrören till Ert partytält ute ett par veckor efter användandet. Myrorna lägger en del ägg där då.


Livin' the high life

 

@ 125kvm i en 4,5 miljoners lägenhet. Kan inte klaga! Speciellt inte med tanke på att de valt att bygga två st. 15 kvm stora balkonger. Behövs ju en för morgon- och en för kvällssol liksom.

 

Något som dock förtagit det ljuvliga är att jag idag för andra och definitivt för sista gången valt att följa med min käresta till helvetet på jorden. Jag vet att jag benämnt IKEA i Västerås som detta tidigare, vilken bara bevisar vilken idiot jag varit. Idag har jag nämligen besökt Ullared igen, och det fantastiska varuhuset Gekås.

 

Vid ankomst svänger man världsvant(har ju ändå varit där en gång tidigare) ner mot parkeringen intill varuhuset. Hinner inse mitt misstag då jag ser de 150 bilarna som cirkulerar och letar plats. Svänger istället upp höger till reservparkeringen och svär över sträckan jag ska tvingas gå. Börjar ana oråd då även den är full och orådet vet inga gränser när någon tjomme vinkar in oss på en gräsplätt bakom ett utställt skithus. Redan här bord jag tagit fighten och sagt till Liza att det här är omöjligt, låt oss åka de 10 milen tillbaks till GBG så är snart bilresan glömd.

 

Då jag dock visste hur mycket L har på sin inköpslista och då jag visste vad som väntade mig imorgon tog vi hissen ner till parkeringen och påbörjade marschen in till dödsriket.

 

Om mina farhågor var stora innan.. Ja ni, det var värre än så. Aldrig varit med om något liknande. ALDRIG.

 

Höll dock god min förbi hygienartiklarna, delvis god min förbi dam- och herrkläder och halvskaplig min förbi barnkläderna. När vi anlände till leksaksavdelningen började tålamodet tryta på riktigt. Jag ljuger inte om man kunde gå en decimeter i taget innan man krockade med någon annan less gubbe eller innan någon annan efterbliven tant kastade sig över ens vagn för de såg en vattenpistol de bara måste ha blixtfort trots att det finns en kvarts miljard likadana i samma låda. När vi anlände till lampor och husgeråd gav jag upp. Jag frågade Liza om hon behövde mig mer och godhjärtad som hon är sa hon nej.

 

Jag överdriver inte om jag var ute från fanskapet på 30 sekunder.

 

In och köpa Aftonbladet, en hamburgare på BK och sedan började väntan. Då jag dessutom glömt mobilen i GBG så hade vi kommit överrens om att jag efter maten skulle vänta vid utgången. En kvart blev en halvtimme och ni som känner mig vet hur rastlös jag är. Det slutade på 1H 45 min väntan då Liza behövde köa 1h 15 min för att komma ut. 1 h 15 min! För att få betala! Och de har 65 kassor! Ni inser väl vilken galenskap det är?

 

Men nu glömmer vi det här, för imorgon väntar en av årets bästa dagar. Då väntar en heldag på Liseberg! Och det slår tamejfan det mesta.


The Beach

Ibland ler livet mot en. Efter att ha gått upp, ruskat av sig gårdagens Törley, ätit frukost och insett att solen sken och himlen var blå så begav vi oss till stranden. Kommer ner och inser att det blåser vitvågor och är svinkallt. Ridå. Då säger våra morgonpigga fruar att de på sin morgonpromenad imorse hittade en annan, avskild, strand. Vi går dit och inser inte bara att den ligger i lä, den är dessutom folktom! Och Långgrund! Den här dagen kommer jag leva på hela sommaren.


På plats i Karlstad!


Mot Karlstad!

Och hyrda stugor med familj! Därefter vidare till Göteborg. Tanka, nya sol-glajjor sedan drar vi. Sa jag att jag gillar semester?


Och vi ska tydligen förbi Ullared på vägen hem.

Hm..


Hädanefter skulle jag uppskatta..

Att ni kallar mig för Wolverine! Svårslaget skägg det här. Har någon adressen till lika som bär kan ni gärna skicka in på mig och Hugh Jackman.


Kvällen går vidare...

Efter hemmagjorda langos så kliver vi på den ultimata parmiddags-prylen - Sällskapsspel! Men som det låter landar vi på Chicago eller Coron. Efter röstning blev det Chicago. Tur det så vi slipper att Sofia förnedrar oss i Coron igen.


Min vingman har fått semester!

Och snart kommer brorsan också! Sa jag att jag gillar semester?


Nu ska vi se om Åsby leverar ännu en gång..

De brukar ju göra det! Sambo och barn hämtar sallad och gamlefar/mannen i huset/the man the myth/hustomten eller vad ni nu vill kalla honom för gör hästjobbet och grillar köttet. Sa jag att jag gillar semester?


Grattis Nicke!

 
Ofattbara scener som utspelade sig på Strömsholms GK idag.

Niklas-jag-har-inte-ens-grönt-kort-Orr vann. På slag!!

Vet inte riktigt hur jag ska tackla den här förlusten.

Det jävligaste av alla jävliga saker är att vi dessutom ingick ett vad,
ett vad som nu innebär att jag ska passa upp på honom hela kvällen,
blanda hans drinkar, serva honom i poolen.

Fan vet om han inte kommer tvinga mig tugga hans mat, den grisen.

Nejdå, Grattis till (den totalt ovärdiga) segern. Stark senap efter 6 hål,
klart jag inte håller ända in då.

Ses snart! Värm upp poolen!

 

Jo men jag tackar..

Jens och Emelie! (och Penni för jagis med Filippa) Färsk fisk i form av panerad makrill med stuvad spenat, färskpotatis och färska Lysekils räkor. Matupplevelse!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2700662/images/2012/pic_4ff9e2b9e087c3177f000108.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2700662/images/2012/pic_4ff9e2b9e087c3177f000108.jpg" class="image">


Bra dag.. Igen!

Wimbledon finalen nu och Murray har öppnat riktigt bra. Kul om det blir lite match. Till detta har jag ätit 2 ölkorvar från Åsby, och herregud vilken skillnad mot de man köper på Ica. Det är ju faktiskt kött i dessa, och blev faktiskt mätt på 2 stycken. Kvällen går också i matens tecken då vi ska till J, E och P för lite färsk fisk (förlåt Emelie, färska rökare) från Lysekil! Jo men jag tackar. Semester - snälla ta aldrig slut.


Skönt att årets kollektion äntligen kommit in..

 
 
Så jag slipper fundera på present åt Jens iår igen menar jag.
 

Inbland gör man en bra affär..

Och idag var en sådan dag!

Vi har varit på uppskattningsvis 62.000 ställen och letat möbelgrupp till inglasningen.

När vi var på Nisses förra veckan så sa Liza att "nu har jag hittat vår grupp, men titta inte ens på den, priset är inte aktuellt"

Gruppfan kostade 22.000:-. Massiv teak. Tack för kaffet och hejdå nisse.

Efter det har vi haft sju olika alternativ, varav ett, att bygga ett bord själva av lite bredare brädor à la Soffan och Joel varit det mest aktuella.

Tills idag.

Idag vandrade vi nämligen in på Hallsta möbeloutlet och det första vi ser är samma Teak-bord med tillhörande stolar för 15.000. Hmm. Fortfarande lite dyrt, även om vi är ner 7k från Nisse-priset.

Börjar prata med säljarna då vi tycker stolarna är klumpiga och byter ut dessa mot lite mindre stolar och frågar vad de vill ha för den kombinationen.

Vet inte om karlfan fick en mindre hjärnblödning, men han slänger ur sig:

"9.500!"

Omfg! Jag kände för att highfiva närmsta besökare men behärskade mig och sa:

"Ok..9.500:-?" och gick iskallt tillbaks för att studera höjden på de nya stolarna.

Efter att vi fnissat färdigt över vårt kap gick jag tillbaks och sa, "ok, vi tar det, men bara om vi får de svarta dynorna som är till gruppen därborta" (som om jag inte tagit den annars)

Och de köpte det! Vi har alltså betalat 4.500 för ett bord som ordinarie pris är ca. 15.000 för och 5000 för sex stolar som är snyggare än de från JYSK som vi annars skulle ha köpt för 6.000.

När köpet är klart nämner jag att vi behöver ordna släp, "inga problem" säger Hallsta-möbel-outlet-killen, ta vårt!

OMFG igen! Hallsta möbel, vi älskar ER och era svindyra möbler till rea priser och Era släpvagnar med kåpor.


Home, sweet home.


Grillbygge!

Farsan hade ett gäng överblivna markstenar så vi byggde en grill.

Den här badboyen ska testas ikväll!


På väg! Eller påväg? Eller vi är både och.

Inte skrattat så mycket på länge.


Mot Dalecarlia!


Ni som är hemma och har semester, ring mig.

Vore kul med en golfvända bland annat!

Skapliga killar..


Och skaplig nörd jag är som blir imponerad av detta.

Men hur fan är det möjligt? Inferno OCH HC?

Här ligger vi i lä, Jens.


RSS 2.0