Idol 2011


Ikväll drar årets bjuda-varandra-på-middag-varannan-vecka-till-Idol-period igång igen. Jens och Emelie står för matlagningen och vinupphällningen vecka 1.

Idol-intresset har väl helt ärligt inte varit på topp de senaste åren, mycket beroende på de tveksamma deltagarna. Jay Smith och Erik Grönwall som vunnit de två senaste åren känns ju inte otroligt spännade som artister kanske. För att uttrycka mig milt.

Men iår ska jag ge det en chans. Mycket tack vare den här är tjejen. 

Tjejen är 15 år. Och sjunger som hon gör och har det där scenspråket. Fuck me.
 
Nu har hon visserligen åkt ut, men om man jämför med vissa av stolpskotten som är kvar så förutsätter jag att juryn tar in henne ikväll igen. Och om hon väljer en låt som fler än 2 personer i Sveriges befolkning har hört förut så tror jag hon är given ikväll.

Nu tar vi helg. 

Entourage


Jag inser ju att jag är sjukt sen på bollen här, men vilken kickass-serie.

Väldligt ytlig naturligtvis med tanke på handlingen som kretsar kring fest, brudar, sprit och yrket som skådespelare. Men fan så underhållande det är. Otroligt bra manus och flyt i replikerna. Har plöjt första säsongen nu och fastnade helt.

Det troligtvis bästa med serien är Jeremy Pivens karaktär Ari Gold. Killen levererar one-liners som får det mesta annat att blekna.

Ni som inte har sett den.. ladda hem den! Och se för guds skull till att se den med tillräckligt högt ljud för att tydligt höra vad som sägs. Det går stundtals så fort att hälften av briljansen försvinner i undertexterna.




M som i...


Hej,

Tänkte börja med att delge er orsaken till mitt blogguppehåll på 4-5 veckor. Saken är den att jag har haft fullt upp med ett test. Testet har tagit tid och jag ansökte om forskningsstöd via Vetenskapsrådet men fick avslag med motiveringen att "det var ett oseriöst test". Ni kan vara oseriösa, era gamla forskare!

Hursomhelst.

Mitt test är i vilket fall ett Maraboutest! (ja ja jag är tjock, sluta med det där)

Testet har gått ut på att få i sig samtliga Marabou Sensation smakerna och sedan betygsätta dem. Snäll som jag är tänker jag delge er resultatet, så nästa gång ni står och väljer choklad behöver in inte göra er besväret att äta de mindre bra varianterna. Så.. kom ihåg det här testet - and you shall prevail.

Resultatet:


På sista plats:



Omdöme: Nej, nej Marabou vad har jag gjort er för ont? Konstgjord blåbärssmak. Och alldeles för sliskig. Sämst!



Omdöme: För sliskig. Ger flashbacks till back in the days när man drack Ohoj´s kolasås direkt ur tuben. Funkade -94. Funkar ej 2011. Plats 6.



Omdöme: Den här jäveln minns jag inte ens. Har jag verkligen ätit den? Att jag inte kommer ihåg den kan inte vara ett gott betyg. Plats 5 placerar jag dig på din lilla kak-choklad.




Omdöme: Nu börjar vi snacka! Gott med krispen och jordgubbar funkar ju för det mesta. Den får 6 av 10 orrar! Plats 4.




Omdöme: Hallon är som ni troligen redan vet det utan tvekan godaste bäret. Att stoppa in den i en choklad är naturligtvis ett bra drag. Lite Yoghurt på det för att få in lite syrlighet och vi har en höjdare. 8/10 Orrar! Plats 3!



Omdöme: Den här jäveln ger mig våta drömmar. Honung.. Nötter.. som Toblerone fast godare. Och det är fan inte dåligt. 9/10 Orrar! 2:a plats!



Omdöme: Min första tanke när jag åt den här? Vad i HELVETE! Vilken choklad! Och vänta.. Mandlar... och de är karamelliserade! Bara det här inte blir för sött nu...Men vad är detta? Havssalt?! Herremingud. Där har vi ju balansen. Jag bugar för er genialitet Marabou. Och tar en bit till. Bäst! 1:a! Segrare!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu ska jag bli bättre på att uppdatera den här bloggen. När de där killarna på Apple lanserar sin telefon så ska jag till och med bli mycket bättre. För då kan jag blogga från telefonen.

Så frågan är.. när i helvete kommer den? Någon som vet?

RSS 2.0