Tribute pt. 1


Tänkte bränna av några hyllningar till personer, band och artister jag ser upp till och som påverkat mig på något sätt som person. Hyllningarna kommer innefatta bland annat Marshall Mathers, Astrid Lindgren, Rage Against The Machine, Anthony And The Johnsons, Gang Starr, Beatles, Robert Orr och så vidare. Listan kan göras lång över historiskt fantastiska personer.

Först ut?

Guns N´ Roses

Växte upp med det här bandet, och tänkte bedyra min kärlek till dem. Samtliga klipp i inlägget kommer från deras Paris spelning -92 av den enkla anledning att det var då de var som abslolut bäst. Som vanligt ska bra musik lyssnas på hög volym eller inte alls. Så inga sovande bebisar bredvid er om ni tänkt göra det här inlägget rättvisa.


Vi inleder med:

Fantastisk låt. Kolla Axl:s leende vid 1:05 : där har ni ett ”nu står vi på toppen, inget kan röra oss” - leende. Mycket har hänt sedan dess. Favoritdelen är dock andra versen som börjar vid 2:29


Och den här! 

 

Spola till 1:54 om ni inte vill ha snacket innan. Fan så grymt det är när Slash kliver in med introt.


Eller den här:
 

Har du tid, lyssna på hela låten. Har du inte=7:00! När låten kommer igång igen. Eller 7:26 - Finns nog ingen som spelar gitarr på samma sätt som Slash, sätter det varje gång - även live.


Och vad säger vi om detta?

Ryser redan när han säger ”Ladies and gentlemen, Mr. Gilby Clark.” Man inser hur stora de var när Axl kan gå runt i boots och Jens badbyxor och ändå tänkte alla att, ”fan vad cool han är, den där Axl”

Kolla gärna videon också för att få en nostalgikick. Briljant video på sin tid. Fuck it - fortfarande en briljant video. (http://www.youtube.com/watch?v=zRIbf6JqkNc)

Så bra som de var här.. ja.. finner inte riktigt ord för det. Tyvärr skulle det komma att gå utför efter detta. Mycket pga Axl´s psykiska sjukdom.

Axl, som fortfarande äger rättigheterna till bandnamnet och allt material, har faktiskt släppt ett album(Chinese Democracy) med nya bandmedlemmar 2008. Albumet är dock mindre känt, men det sjuka är att en del av briljansen finns kvar.


Lyssna bara på denna:


Tesen att många galningar även är genier kan väl knappast stämma bättre på någon än på William Axl Rose.

Axl Rose Quotes


Kommentarer
Postat av: Lantz

Anthony And The Johnsons! Du har en fantastisk musiksmak Robban.. You are my sister med Boy George är super... För inte tala om Hope there someone...

2011-12-18 @ 17:39:03
Postat av: Robban

Tack Petra!



Det är faktiskt mina 2 favoritlåtar med Anthony också! Så sjukt ledsamma men så grymt jävla bra. Lyssna även på Fistful of love, så har du en magisk trippel.

2011-12-18 @ 22:41:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0